Facut aprovizionarea astazi cu urmatoarele produse:
In primul rand am gasit aceste pere minunate, nu tari, dar nici moi, dulci, aromate si parfumate. Sunt pere organice la numai 3 lei/ kg ! Am primit si din partea casei una, ca sa gust minunatie de soi.
Se potrivesc cel mai bine la tarte, nectar sau consumate proaspete
Alimente de baza, cereale si seminte: hrisca, canepa, quinoa, linte rosie si verde, chimion, mei, fulgi de drojdie.
Baza pentru: pateuri, chiftelute, sarmale, salate,paine,mamaliga, lapte si parmezan ( fulgii de drojdie)
Alge: salate, supe, budinci sau creme ( agar - agar)
Fructe uscate sau mix de fructe cu nuci: blat de tort, blat prajituri, muslii, creme ( deserturi si mic dejun)
Faina de migdale: blaturi in general, biscuiti, budinci ( desert)
Fulgi de migdale: prajituri, torturi, creme, lapte, budinci, parmezan
Fructe uscate: creme, blaturi, umpluturi desert, compot
Digesta este un ingredient nou pentru mine pe care nu l-am incercat inca. Am inteles ca inlocuieste foarte bine maioneza daca este frecata cu putin ulei.Parerea despre acest produs o veti afla mai tarziu.
Condimente: Stomacul lui Budha ( minunat la salate, chiftelute), pasta de susan si unt de arahide.
Baza pentru: salate, pateuri, creme, parmezan (mic dejun in special la unt de arahide)
Condimentul este puternic aromat cu ciuperci shiitake si arahide
Sirop de agave: excelent produs de indulcire care nu creste insulina, avand un IG mic
Uleiuri care imi plac, inafara de cel de masline: orez, susan, samburi de struguri, canola si seminte de dovleac
Spor la pregatit sa am !
6 comentarii:
Wow!Ai facut ceva cumparaturi nu gluma.Perele alea imi trag cu ochiul. Imi vine sa intind mana si sa iau.
Eu inca nu am luat alge.Cum le prepari.Poate ne pui si niste retete in viitorul apropiat.Spor la bucatarit.
Pai cand fac...fac, nu ma incurc! Mai ales ca se cam golise camara.
Algele le fac salata, supa sau le maruntesc pe diferite preparate.
Mersi, mersi!
Si eu sunt cam la fel la cumparaturi. Sparg portofelul...
Dar nu am inteles cu algele daca se fierb sau nu.Pur si simplu din punga le pui in salata?
A, nuuu...le hidratezi sau le oparesti.
Pentru alge nori, se tin cateva secunde deasupra flacarii la aragaz, cu un cleste ca sa nu te frigi. Ele isi schimba usor culoarea, intr-un verde inchis si apoi le poti prepara...sfaramate si adaugate la preparate diverse sau intregi pentru rulouri...gen sushi de exemplu.
O sa pun o reteta, sper in weekendul asta.
Ok.Merci.Abia astept.
alge la un pret bun gasiti aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=500
Trimiteți un comentariu